طرز خورش ماهی فسنجان
طرز خورش ماهی فسنجان
مواد لازم برای 4 نفر :
ماهی فاقد تیغ و استخوان ( فیله شده ) نیم کیلو
رب انار ملس 1/3 پیمانه
پیاز خام چرخ شده یک عدد
نمک و فلفل و ادویه مخلوط خورش
مغز گردو سابیده یا آسیاب شده 300 گرم
طرز خورش ماهی فسنجان طرز تهیه:
گردو را پاک کرده و سپس آنرا آسیاب می کنیم و با پیاز رنده ریز شده روی حرارت داخل قابلمه تفت میدهیم تا بوی خامی گردو گرفته شود .
سپس رب انار را ریخته و یا آن تفت میدهیم .
اکنون با دو پیمانه آب انرا روی شعله ی ملایم قرار میدهیم تا به روغن بیفتد . فیله را با کمی روغن تفت میدهیم . نباید زیاد سرخ شود .وقتی مغز گردو طبخ و به روغن افتاد , ماهی ها را به ان اضافه میکنیم و نمک و ادویه و فلفل غذا را اندازه میکنیم . روی حرارت ملایم اجازه میدهیم تا جا بیفتد .
زیاد نباید بپزد وگرنه ماهی ها له میشوند .
نکته : اگر تمایل دارید خورش شما چرب تر شود میتوانید پس از تفت دادن گردو ها مقداری روغن اضافه کنید ولی در حالت معمولی نیازی نیست زیرا روغن گردو گیاهی و برای خورش کافی است . اگر از غذای شیرین لذت می برید میتوانید از رب انار شیرین استفاده کنید یا قبل از جا افتادن کمی شکر داخل خورش اضافه کنید .
نکته : معمولا وقتی فسنجان با مرغ یا ماهی تهیه میشود نیازی به افزودن کدوحلوایی یا آلو نیست . زیرا این مواد به دلیل خنثی کردن طبیعت گرم گردو به خورش می افزایند . ماهی و مرغ سرد هستند در نتیجه لزومی ندارد چیزی اضافه شود .
آموزش از میسنا