طرز تهیه خورش باقلاسبز با گوشت گوسفند
طرز تهیه خورش باقلاسبز با گوشت گوسفند مواد لازم برای 6 نفر:
باقلای فاقد پوست یک کیلوگرم
گوشت لخم نیم کیلوگرم
پیاز یک عدد
شوید تازه نیم کیلوگرم؛ یا شوید تازه خرد شده 300 گرم
سیر 4 حبه
نمک و فلفل به میزان لازم
زردچوبه یک قاشق چای خوری
پودر زعفران یک چهارم قاشق چای خوری
طرز تهیه خورش باقلاسبز با گوشت گوسفند طرز تهیه :
1 – ابتدا شوید را پاک کرده، خوب بشویید. سپس داخل سبدی بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. بعد آن را ریز خرد کنید.
2 – در یک تابه، مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس شوید خرد شده را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید. در این فاصله، سیرها را نیز پوست کنده و ریز خرد کنید. سپس به همراه شوید سرخ کنید. در پایان، شعله اجاق گاز را خاموش کنید و مواد تفت داده شده را کنار بگذارید.
3 – پیاز را به صورت خلالی خرد کنید. در یک قابلمه مناسب، مقداری روغن بریزید و بگذارید داغ شود. سپس پیاز را اضافه کنید و به طور کامل تفت دهید. البته هنگام سرخ شدن پیاز، نمک و فلفل و زردچوبه را هم به آن اضافه کنید.
4 – از طرف دیگر، گوشت را پاک کرده و بعد از شستن به صورت قیمه ای خرد کنید. سپس به قابلمه حاوی پیاز داغ بیفزایید. حالا به مخلوط گوشت و پیاز حدود 2 تا 3 لیوان آب جوش اضافه کنید و در ظرف را بگذارید تا گوشت به طور کامل بپزد.
5 – باقلا را به همراه شوید، سیر خرد شده و کمی نمک به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید. سپس حرارت را کم کنید تا خورش جا بیفتد که معمولا حدود 45 دقیقه زمان می برد.
6- بعد از جا افتادن خورش می توانید کمی محلول زعفران(یک چهارم قاشق چای خوری پودر زعفران را در یک استکان آب جوش حل کنید) به آن اضافه کنید.
نکته : بعضی ها در مراحل پایانی طبخ این خورش، تخم مرغ نیز به آن می افزایند. به این ترتیب که با توجه به این میزان مواد، زرده و سفیده دو عدد تخم مرغ را از هم جدا کرده، ابتدا سفیده تخم مرغ ها را به خورش اضافه می کنند و همان طور که قابلمه روی شعله اجاق گاز قرار دارد، هم می زنند تا سفیده ها با مواد مخلوط شوند و بپزند. سپس زرده ها را روی خورش می ریزند و با گذاشتن در قابلمه، 5 تا 10 دقیقه صبر می کنند تا زرده ها سفت شوند و در پایان به همین صورت سرو می کنند. در این صورت میتوان گوشت را حذف کرد .
آموزش از میسنا