صفحه نخست / آشپزی / طرز تهیه خورش غوره با بادمجان و جوجه

طرز تهیه خورش غوره با بادمجان و جوجه

طرز تهیه خورش غوره با بادمجان و جوجه

طرز تهیه خورش غوره با بادمجان و جوجه

مواد لازم برای خورش غوره بادمجان با جوجه:

 

مواد لازم اندازه کالری
بادمجان 6 عدد 100 گرم / 17 کالری
مرغ یا جوجه یک عدد ۸۰۰ گرمی 100 گرم / 200 کالری
غوره 2 خوشه 100 گرم / 30 کالری
گوجه فرنگی 5 عدد یک عدد / 18 کالری
پیاز متوسط 1 عدد یک عدد / 38 کالری
نمک و ادویه به اندازه دلخواه 100 گرم / 0 کالری

طرز تهیه خورش غوره بادمجان با جوجه:

ابتدا پوست بادمجان ها را بکنید و از درازای آن در روغن سرخ کنید.

پیاز ها را نیز پس از خرد کردن تفت دهید.

اکنون قطعات مرغ یا جوجه را به همراه گوجه فرنگی خرد شده و زردچوبه و کمی نمک به همراه پیاز و آب بپزید.

گوشت مرغ زودپز است و نیازی به طبخ زیاد ندارد.

حال بادمجان ها و غوره را به قابلمه بیفزایید.

بعد از کم کردن حرارت اجاق، اجازه دهید غذا ۱۵ دقیقه بپزد تا جا بیفتد و در روغن بیفتد.

نکته:

همواره پیش از کشیدن (سرو کردن) غذا، مزه آن را بچشید، دقت کنید بادمجان ها خوب پخته باشند. این خورشت را می توانید با چلو یا نان میل کنید.

بادمجان از خرید تا خوراک

حالا نوبت بادمجان است. موقع خرید دقت کنید که رنگ بادمجان باید به سیاهی بزند و همچنین خیلی بزرگ نباشد. بعضی از خانم‌ها از بادمجان دلمه‌ای برای طبخ خورش بادمجان استفاده می‌کنند. بادمجان‌های دلمه‌ای بزرگ بوده و باید بعد از پوست کندن و گرفتن تلخی، آنها را باریک برش دهید و سرخ کنید. ولی بادمجان معمولی بهتر است. بادمجان‌ها را بعد از شستن، پوست کنده و یک ساعتی داخل آب نمک غلیظ بگذارید. چون بادمجان سبک است و روی آب می‌ماند یک جسم سنگین روی آن بگذارید تا بادمجان‌ها در آب نمک غوطه‌ور شود. به این روش تلخاب بادمجان گرفته می‌شود. بعد آنها را بیرون آورده و بگذارید تا آبش گرفته شود. بادمجان‌ها را می‌توانید درسته سرخ کنید ولی اگر بادمجان‌ها بزرگ است آن را به دو نیم کرده یا به‌صورت ورقه‌هایی با ضخامت یک سانتی‌متر ببرید و سرخ کنید.

نکته برای سرخ کردن بادمجان:

برای سرخ کردن بادمجان شعله را زیاد نکنید زیرا بادمجان زود می‌سوزد و تلخ می‌شود. سعی کنید بادمجان‌ها را با روغن کم سرخ کنید.

مراقب باشید که حرارت کم باشد زیرا شما بادمجان کبابی نمی‌خواهید و فقط وقتی که پوست ‌آن کمی جمع شد، کافیست. حالا بادمجان‌ها را از روی حرارت برداشته و بعد از خنک‌شدن پوست آن​را به آرامی بکنید.

فواید و خواص درمانی غوره از نظر طب سنتی:

1- برای دفع کرم روده و تقویت معده، باید به مدت پنج روز آش آب غوره همراه با زیره سیاه مصرف کنید، البته در این مدت باید از خوردن غذاهای سنگین اجتناب نمایید.

2- رفع تشنگی و سستی اعضا

3- اگر پوست عدس را گرفته و با سرکه و غوره بپزیم برای بهبود بیماری آبله مفید می باشد.

4- کمک به هضم غذا

5- آبغوره غذا را خوش طعم، مطبوع و لذیذ نموده و اشتها را تحریک می نماید.

6- آبغوره برای درمان اسهال  های ساده مفید می باشد، به این منظور باید 3 مرتبه در روز و هر بار یک قاشق غذاخوری مصرف شود.

7- درمان ورم مخاط دهان و نرمی لثه ها

8- درمان چاقی مفرط با آب غوره (البته باید این را در نظر داشته باشید که مصرف آبغوره در طولانی مدت به دستگاه گوارش آسیب زده و احتمال بیماری زخم معده را بالا می برد.)

9- درمان بیماری اسکوربوت (این بیماری به خاطر کمبود ویتامین C در بدن اتفاق می افتد.)

10- درمان رماتیسم حاد و سیاتیک با آبغوره

11- از دیگر فواید غوره هم می توان به دفع زردی اشاره کرد. لذا مبتلایان به بیماری زردی، باید 1 تا 2 قاشق غذاخوری آبغوره را بعد از هر وعده غذا میل نمایند.

12- خوردن آب غوره بلوغ دختران را جلو می اندازد و قاعده را باز می کند .

13 تقویت کبد با آبغوره

14- برطرف کردن ورم گلو با قرقره آبغوره

15- درمان کننده پا درد و کمر درد با آب غوره

آموزش از میسنا

مطالب مرتبط